Zwanger?

Zwanger
Hoera, je bent zwanger! Je vertelt het aan je werkgever en je geeft hem een zwangerschapsverklaring. In deze verklaring staat dat je zwanger bent en wat de uitgerekende datum is. Deze verklaring kun je vragen bij je verloskundige of gynaecoloog.

Zwangerschapsverlof
Als je zwanger bent en je werkt voor een werkgever dan heb je recht op 6 tot 4 weken zwangerschapsverlof. Je moet uiterlijk 4 weken voor de uitgerekende datum stoppen met werken en je mag maximaal 6 weken verlof opnemen.

Bevallingsverlof
Je bevallingsverlof begint op de dag van je bevalling en duurt dan 10 tot 12 weken, afhankelijk van de duur van je zwangerschapsverlof. In totaal duurt je verlof dus 16 weken.

Als je baby te vroeg geboren is, dan mag dat aantal dagen optellen bij je bevallingsverlof. Is je baby  te laat geboren, dan mag je die tijd optellen bij je zwangerschapsverlof. En zo is het ook mogelijk dat je totale verlof wel 18 weken kan duren als je baby 2 weken na de uitgerekende datum is geboren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *