Zwanger van een tweeling of meerling

Afbeeldingsresultaat voor tweeling

 

Ben je zwanger van een tweeling of meerling, dan gelden er andere regels. Per 1 april 2018 veranderde de duur van je verlof van 16 weken in 20 weken. Er geldt een zogenaamde overgangsregeling, meer informatie hiervoor kun vinden op www.uwv.nl.

In geval van een tweeling meerling heb je recht op 8 tot 10 weken zwangerschapsverlof en 10 tot 12 weken bevallingsverlof. Wordt je baby’s te vroeg geboren dan mag je de gemiste dagen van je zwangerschapsverlof optellen bij je bevallingsverlof. Wordt je baby’s na de uitgerekende datum geboren, dan start de bevallingsverlof vanaf de dag van de bevalling en worden de extra dagen opgeteld bij de zwangerschapsverlof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *